604 213 611

info@fronton.cz

Kontaktujte nás

Rekonstrukce bytu
Brno Vinohrady 4+1

Půdorys bytu

Jedná se o kompletní rekonstrukci bytu 4+1 na sídlišti Brno – Vinohrady. Celou rekonstrukci na klíč prováděla naše firma. Pro zákazníka jsme zajišťovali i vyřízení souhlasu u bytového družstva a stavebního úřadu včetně vypracování projektové dokumentace a statického posudku.

 

Stávající bytové jádro je umístěno na konci chodby bytu. Vzhledem ke zrušení vstupu do kuchyně, úpravě příčky a posunutí dveří do ložnice mohla být čelní stěna jádra posunuta na úkor chodby. V rozšířené koupelně byla instalována klasická akrylátová vana, samostatné keramické umyvadlo a vytvořen prostor pro umístění pračky. Na protější stěnu byl instalován elektrický topný žebřík. Vana je pro snadné sprchování doplněna sklopnou vanovou zástěnou. Za vanou je vyzděná přizdívka, která byla nutná z důvodu instalace baterie na zadní stěnu. Přizdívka ale plní další dvě funkce. Mimo plochy pro odkládání zvětšuje při zavřené zástěně hloubkou prostoru pro sprchování. Další přizdívka za umyvadlem nebyla z důvodů vedení instalací nutná, byla ale provedena na přání zákazníka. Díky rozšíření koupelny o část chodby a použitým světlým odstínům vznikl vzdušný a prostorný prostor. Obklad koupelny je proveden až do výšky sníženého sádrokartonového podhledu.

 

WC je řešeno jako závěsné. Strop je sádrokartonový s bodovým osvětlením. Zadní stěna byla osazena tzv. neviditelnými dvířky. Ta jsou osazena patentovaným systémem pantu a na pohledové ploše jsou obložena obkladem. Částečně tak v ploše stěny zanikají. Dveře do koupelny i na WC jsou posuvné do pouzdra s obložkovými zárubněmi.

 


 












 

V rámci rekonstrukce došlo i k úpravám některých železobetonových stěn. Rozšíření otvoru v nosné stěně mezi kuchyní a obývacím pokojem si vyžádalo stavební povolení. Původní dveře byly odstraněny a byl vytvořen otvor o světlosti 2,00 metry. Další železobetonové příčky byly vybourány u vstupu do kuchyně s chodby a také v souvislosti s posunutím dveří do ložnice.

 

V celém bytě byly provedeny nové vinylové podlahy a původní ocelové zárubně byly vybourány a byly dodány dveře s obložkovými zárubněmi. V celém bytě byla také vyměněna původní elektroinstalace. Všechny vnitřní omítky byly nově provedeny sádrovou stěrkou. Vstupní dveře byly nahrazeny novými bezpečnostními včetně nových zárubní s betonovou výplní. Dodávku kuchyňské linky si zajišťoval sám majitel. Dle požadavků dodavatele naše firma provedla veškerou přípravu v místě nové linky.